Mijn taning spray geeft vlekken, wat nu?

Het egaal en netjes aanbrengen van een tanning spray is soms best lastig. Voor beginnende zelfbruiners raden wij daarom ook aan om te starten met een product wat makkelijker aan te brengen is, zoals een mousse of een lotion.

Voor alle zelfbruiners geld dat je deze moet aanbrengen op een schone, droge, niet te warme huid en niet in combinatie met andere producten of handelingen. Dus niet tegelijk je benen scheren of deodorant gebruiken. Is je huid nog te warm (bijvoorbeeld in een stomende badkamer) dan staan je pori├źn nog open en kun je zwarte spikkels krijgen van het product. Heb je voor het aanbrengen van je zelfbruiner een bodylotion of dagcreme of iets dergelijks gebruikt dan zorgt dat voor een barriere tussen je zelfbruiner en je huid waardoor het product minder goed zijn werk kan doen. 

Heb je nu een vlekkerig resultaat, dan kun je het product uit smeren zolang het nog vochtig is. Doe dit niet met blote handen, maar met een tanning mitt, latex handschoen, kwast of watje. Laat het product toch goed intrekken, met vlekjes en al, en spoel de guide colour af na de aangegeven inwerktijd van je zelfbruiner (4-6 uur). De vlekjes zullen nu minder zijn. Nog niet tevreden? Gebruik dan een scrub en/of het product nog een keer opnieuw.

Een tan remover dien je binnen de 4-6 uur te gebruiken, maar is alleen geschikt om kleine foutjes te verbeteren.

Let bij het gebruik van een spray tan op de spuitbus en de afstand tot je huid. Houdt de spray op een redelijke afstand. Spray je toch te dichtbij je huid, dan onstaan er druppeltjes. Dit kunnen vlekjes worden. De druppels smeer je uit met een tanning mitt, latex handschoentjes, kwast of watje. Ook als je te langzaam spuit kan het product druppels geven. Laat het minimaal 10 seconden op je huid werken voordat je met uitsmeren begint. Hierdoor geef je je huid de kans om de werkstoffen op te nemen die het natuurlijke bruiningsproces op gang brengen.

Wat vaak ook goed werkt is om het product eerst op een tanning mitt te spuiten en vervolgens met de tanning mitt op je huid aan te brengen. 

Nog steeds vragen? Neem contact op Neem contact op