Wat is het verschil tussen een instant-, gradual en wash off tan

Voor verschillende momenten zijn er verschillende zelfbruiners.

In de basis zijn er drie verschillende soorten. De Instant Tan, de Gradual Tan en de Wash Off Tan. Captain Tan legt je uit wanneer je het beste welk product kunt gebruiken.

Instant Tan

Deze zelfbruiners werken heerlijk snel en zijn wat ons betreft een geweldige uitvinding. In Engeland weten ze dit allang, maar in Nederland is het al een tijdje een goed bewaard geheim. Instant Tan proucten zijn zo bijzonder omdat ze precies doen wat ze zeggen. Je wordt direct bruin. Er zit namelijk een zogenaamde "Guide Color" aan het product toegevoegd. Hierdoor zie je direct kleur bij het aanbrengen en kun je altijd zien waar je wel en niet bent geweest bij het aanbrengen. Let op: dit is niet je uiteindelijke kleur en de guide color is niet waterproof. Nadat je de zelfbruiner 1-8 uur hebt laten intrekken spoel je de guide color er weer af. De kleur die je dan ziet blijft 3-7 dagen (mooi) zitten en is volledig waterproof. 

Ben je wel bekend met zelfbruiners, maar nog nooit een Instant Tan product gebruikt? Doe jezelf een plezier en probeer het. Je wilt nooit meer wat anders!

Bekijk alle Instant zelfbruiners‘s van Captain Tan.

Fast Tan

Relatief nieuw zijn de zogenaamde "Fast Tan" zelfbruiners. Dit zijn meestal "Instant Tan" zelfbruiners in de basis, alleen kun je bij deze producten al na 1-3 uur (sommige zelfs al na 5 minuten) de guide color afspoelen. 

Gradual Tan

Dit is een zelfbruiner die geleidelijk aan een kleurtje opbouwt. Dit soort zelfbruiners zijn veel gebruikelijker in Nederland. De kleur ontwikkeld zich langzaam en het is vaak nodig om een aantal dagen achter elkaar aan te brengen voordat de kleur zichtbaar wordt. 

Sommige Gradual zelfbruiners hebben een paar dagen nodig om een kleurverschil te geven, en andere maar een paar uur.

Een Gradual Tanning Lotion die na een paar keer aanbrengen kleur geeft, is ook goed te gebruiken om je Instant Tan te onderhouden. Gradual Tan’s zijn naast zelfbruiners ook goede voedende lotion’s. Zo houdt je de kleur van je Instant Tan langer vast en blijft je huid goed verzorgd.

Bekijk alle Gradual Zelfbruiners‘s van Captain Tan.

Wash Off Tan

Dit zijn meestal ook Instant Tan zelfbruiners,maar dan afwasbaar. Bij een Wash Off geldt dus ook aanbrengen en direct bruin. Alleen het grote verschil annex voordeel van een Wash Off Tan is dat je kleur afwasbaar is, maar toch waterbestendig. Dat klinkt gek he? Met bijvoorbeeld douchegel of face wash, was je je zelfbruiner er zo weer af. Maar je kleurtje blijft zitten als je in een klein beetje regen terecht komt of ineens moet huilen van die zielige reclame.

Een Wash Off is uitermate geschikt om te gebruiken voor een speciale gelegenheid.

Bekijk hier alle Wash Off Zelfbruiners‘s van Captain Tan.

Nog steeds vragen? Neem contact op Neem contact op